Vreugde bij FC Lisse na het eindsignaal. | Foto: Orange Pictures, tekst: Kees van Zuijlen Foto: orange pictures

FC Lisse: Thuisnederlaag volledig weggepoetst na 1-4 zegen

Algemeen Sport

De 1-4 overwinning op Harkemase Boys bracht zaterdag ongekende emoties naar boven.

Met de 1-2 thuisnederlaag nog vers in het geheugen zou het volgens velen weleens een lastige middag worden in het allesbeslissende duel. Met uitzondering van het eerste kwartier waarin de thuisclub een aantal reële kansen niet benutte kreeg FC Lisse steeds meer grip op het duel.

Dit stond in schril contrast met het eerste duel op Ter Specke waarin Harkemase Boys al in de vijfde minuut op voorsprong kwam door een treffer van Henny Bouius, pal gevolgd door een toegekende en benutte penalty van Rowdy van der Putten in de negende minuut. De gasten kwamen alsnog op een 1-2 voorsprong: ook hier via een penalty na een overtreding van Tom Zoontjes op Schokker die zelf achter de bal plaats nam en koel 1-2 aantekende. Ook na rust hetzelfde spelbeeld: FC Lisse vol in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks diverse kansen bleef deze uit. Van Eeuwijk zag zijn inzet overgaan, Niels Buijs zijn kopbal voorlangs. Tel daarbij op dat twee treffers werden afgekeurd, eenmaal duwen en de andere buitenspel wat aangaf dat het (vooralsnog) niet mee zat versus de Friezen. Het bleef 1-2. Op naar revanche in de uitwedstrijd.

De thuisclub kreeg zaterdag een aantal kansen om de score te openen. Bouius en Hardijk zagen hun inzet voorlangs gaan. Ook de inzet van Kevin van der Zwet trof geen doel. Na welgeteld 33 minuten tekende Boyd Stevens met een schitterend genomen afstandsschot (hard en hoog ) van zeker 25 meter van het doel voor de 0-1 hetgeen ook de ruststand betekende. Schotanus was na rust dicht bij de gelijkmaker, maar ook hij trof (vooralsnog) geen doel, evenals schoten van Robbert van Boxtel en Lars Rauws. Rik Vermeulen zag zijn inzet op de lijn gekeerd, maar niet veel later was het alsnog raak door een treffer van Rowdy van der Putten. Inleiding was slecht uitverdedigen wat Rik Vermeulen in balbezit bracht. Hij behield het overzicht en bediende Van der Putten op maat hetgeen 0-2 betekende. De thuisclub kwam langszij door een treffer van Schotanus die koppend beide ploegen op gelijke hoogte bracht. Murat Onal scoorde met een meedogenloos hard schot de 1-3. Het toetje en de 1-4 kwam op naam van Van der Putten.

FC Lisse mag zich op gaan maken voor een avontuur in de Tweede divisie. Een prestatie die begon na de zege op Staphorst afgelopen seizoen aldus Lisse trainer Robbert de Ruiter. "Vandaar uit hebben we doorgeborduurd op waar we nu staan. Dit duel had alles wat een finale mooi maakt. In de rust hebben we afgesproken dit niet meer weg te geven." Tom Zoontjes . "Dit is heel mooi. FC Lisse is terug op het allerhoogste amateurniveau!". De Ruiter tot slot : "Het schot van Murat was fantastisch en de lob van Rowdy was een ongekende afsluiting." Uitspraken die de sfeer en het euforische gevoel gestalte gaven. FC Lisse is terug op het niveau waar het hoort, dat heeft deze competitie wel duidelijk gemaakt. Ondanks alle euforie op dit moment blijft De Ruiter reëel in zijn opvattingen. Doelstelling voor komend seizoen is een plaats in de middenmoot en handhaving. Een gezonde blik op alles, en mogelijk een stap richting een stabiele en volwaardig spelende ploeg in de 2e Divisie.