GGZ houdt voorlichtingsavond over autisme bij volwassenen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Kort nieuws

GGZ houdt voorlichtingsavond over autisme bij volwassenen

Foto: Regionaal Expertise Centrum

Regio - In Katwijk aan Zee vindt maandag 12 juni een voorlichtingsavond over autisme bij volwassenen plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Huys te Britten en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. 

Ruim één procent van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. De hersenen van mensen met autisme verwerken informatie die ze waarnemen via zintuigen, op een andere manier. Zij hebben er moeite mee om wat zij ruiken, zien, horen of voelen te verwerken tot een samenhangend geheel. Hierdoor ervaren zij problemen op het gebied van communicatie, verbeelding en in het omgaan met anderen. Kinderen en volwassenen met autisme hebben allemaal een andere combinatie van klachten en problemen.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om autisme te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen. Voor meer informatie bel 071 514 74 20 of kijk op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda. 

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>