Meriam (links) weet de groep flink te laten zweten. Allemaal voor het goede doel.
Meriam (links) weet de groep flink te laten zweten. Allemaal voor het goede doel. Foto: pr

Spinningmarathon levert 1750 euro op voor Angela's chemopomp

Sport Goede doelen

Lisse - De spinningmarathon die zaterdag bij We-Fit gehouden werd, heeft 1750 euro opgeleverd die naar Angela's Hope 4 Life gaat.

Om 08.30 uur stonden de eerste sportievelingen al te trappelen en om 09.00 ging men van start. Instructeur Rick was als eerste aan de beurt om de deelnemers te laten zweten. Zowel leden als niet-leden van de sportschool konden aan de marathon meedoen. Men 'kocht' een fiets voor 50 euro (minimaal) en deze moest dan tot 13.00 uur bezet zijn. En dat lukte! Vrienden, partners, kinderen, iedereen werd opgetrommeld om de marathon te volbrengen en zoveel mogelijk geld binnen te halen om de operatie in Zwitserland voor Angela, die kanker heeft, mogelijk te maken.

De sporters werden sporters voorzien van de nodige versnaperingen, mede mogelijk gemaakt door We-Fit. Om 11.00 uur werd de les overgenomen door Meriam. Zij vermaakte de spinners met 'Petje op, Petje af' al naar gelang het nummer ouder of recenter was dan de vorige. Als klap op de vuurpijl kwam Maureen, bekend van de band 'Allstars' het laatste half uur de fietsers ondersteunen met haar saxofoon. Het zweet gutste van de muren, de benen verzuurden, maar het dak ging eraf!
Rond 13.00 uur kon Nol van Sluisdam, mede-eigenaar van We-Fit, melden dat er ruim 1500 euro was opgehaald, wat door de sportschool uiteindelijk werd verhoogd tot 1750 euro. Een bedrag waar de sporters trots op mogen zijn! Angela Hoes laat in een reactie weten "Ontzettend blij" te zijn met deze support. Het geeft haar weer energie voor de komende maanden.

Doneren? Ga naar deze pagina. De stand bij het plaatsen van dit bericht is dat 60 procent van het benodigde bedrag is opgehaald.

Uit de krant