Afbeelding
Foto: bomenbeleidsplan gemeente Lisse

Groenonderhoud Lisse vraagt meer geld

Politiek

LISSE - Het onderhoud van het groen in Lisse vraagt meer geld. Dat blijkt uit de gemeentelijke jaarstukken over 2016.

Door Arie in 't Veld

Bij de behandeling van de tweede tussentijdse rapportage is door een fractie uit de raad voorgesteld om het tussentijdse resultaat al te bestemmen voor de groenstructuur. Besloten werd toen om het resultaat pas te bestemmen als het definitief is. Op het aanpakken van het achterstallig onderhoud in het groen is bezuinigd, waardoor er nog steeds sprake is van achterstallig onderhoud. De uitvoering van het speelruimtebeleid 2016 is uitgesteld in verband met een participatietraject. Aanbesteding van het werk vindt plaats in 2017. Voor dit jaar is een budget beschikbaar van € 99.000, terwijl het werk naar verwachting € 150.000 kost. Het niet bestede budget 2016 is via het resultaat in de Algemene reserve gestort.

Naar verwachting zal de nieuwe Omgevingswet maart 2019 in werking treden. Deze wet vraagt om een visie gericht op de fysieke leefomgeving. Na de vaststelling van de Toekomstvisie Lisse 2030 waarin de gewenste ontwikkelrichting van Lisse is beschreven, zal de omgevingsvisie Lisse worden opgepakt en vastgesteld ter voorbereiding op de nieuwe Omgevingswet.

B en W stellen nu de raad voor het in 2016 behaalde positieve resultaat te bepalen op € 1.565.568,09 en dit resultaat te bestemmen door een budget van € 390.000 beschikbaar te stellen voor de groenstructuur; een aanvullend budget beschikbaar te stellen van € 51.000 voor het uitvoeren van het speelruimtebeleid; een budget beschikbaar te stellen van € 75.000 voor de samenstelling van de omgevingsvisie en het restant te storten in de Algemene reserve.

Uit de krant