Het Havengebouw aan de Ringvaart is opgeleverd.
Het Havengebouw aan de Ringvaart is opgeleverd. Foto: pr

Bewoners Van Speykstraat trekken in Havengebouw

Algemeen Nieuwbouw

Lisse - Woningcorporatie Stek heeft sinds donderdag 15 juni de 42 nieuwbouwappartementen in het Havengebouw in Lisse aan de Ringvaart opgeleverd.

Vierendertig bewoners komen uit de oude Van Speykstraat-flats, die later dit jaar plaats gaan maken voor de nieuwbouw in het project. Om de doorstroming van sociale huurwoningen te bevorderen, verhuurt Stek de overige acht appartementen aan eigen huurders die eengezinswoning (socialehuursector) in Lisse achterlaten.

Doorstroming bevorderen
De driekamerwoningen zijn ruim (80 m2) en hebben een terras of balkon aan de Ringvaartzijde. Alle bewoners krijgen een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Het Havengebouw maakt deel uit van het grootscheepse project De Waterkanten in Lisse. Stek heeft hier 151 flatwoningen verdeeld over vijf flatgebouwen. Met de gemeente Lisse en projectontwikkelaar VORM is afgesproken dat er ook weer 151 sociale huurwoningen worden teruggebouwd. Dit gebeurt op twee locaties: de wijk waar de huidige flatwoningen staan én in de wijk Poelpolder: tien eengezinswoningen in het gebied en 26 appartementen 'De Bonte Specht'. Dit complex op het voormalige Uitermeerterrein werd in de tweede week van mei opgeleverd. De driekamerappartementen uit De Bonte Specht zijn met gemiddeld 70 vierkante meter iets kleiner dan die uit het Havengebouw. Nadat alle bewoners uit de eerste twee flats verhuisd zijn, start de aannemer met de sloop. Dit gebeurt in augustus 2017.

Uit de krant