De GGD heeft alle kinderdagverblijflocaties inclusief gastouderbureaus in de gemeente Lisse gecontroleerd.
De GGD heeft alle kinderdagverblijflocaties inclusief gastouderbureaus in de gemeente Lisse gecontroleerd. Foto: pixabay

Gemeente waarschuwt kinderopvanglocaties

Politiek

LISSE - Het college van B en W heeft vorig jaar drie kinderopvanglocaties een waarschuwing gegeven omdat niet werd voldaan aan de gestelde regels.

Door Arie in 't Veld   

Het ging om KDV De Wigwam en 't Piraatje en gastouderbureau NannyInc (dat inmiddels is verhuisd naar Voorhout) Locaties die een waarschuwing hebben gekregen worden in 2017 opnieuw geïnspecteerd. Dan ligt de nadruk op de eerder geconstateerde tekortkomingen. Deze trajecten zijn een voorloper voor eventuele handhavingsacties.

Op grond van artikel 12 van de regeling Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen is een gemeentebestuur verplicht jaarlijks voor 1 juli een jaarverslag te overleggen over de uitvoering van de uit de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (Wko) volgende taken aan de minister. De gegevens worden gepubliceerd op de website Waarstaatjegemeente.nl en worden daarmee openbaar. Na vaststelling door het college kan het verslag als ingekomen stuk naar de gemeenteraad. Het jaarverslag wordt ook ter informatie aan alle betrokken voorzieningen voor kinderopvang in onze gemeente verstuurd.

GGD-onderzoek
Het gehouden onderzoek door de GGD betreft zeven aanvragen van nieuwe locaties voor een vorm van kinderopvang. De GGD heeft 24 van de 24 locaties voor onder andere opvang en buitenschoolse opvang geïnspecteerd en daarvan rapporten opgemaakt. Daarnaast heeft de GGD de 5 nieuwe locaties voor gastouderopvang geïnspecteerd en een rapport opgemaakt.

Uit de krant