Op de foto Peter Nije, Christine Pet-Sepers, Richard Dreef en Raymond van der Pool. Niet op de foto, Fons Alkemade en Johan van Kooten.
Op de foto Peter Nije, Christine Pet-Sepers, Richard Dreef en Raymond van der Pool. Niet op de foto, Fons Alkemade en Johan van Kooten. Foto: pr

Rembrandtschool maakt zich op voor reünie

Activiteiten onderwijs

Lisse n Voor oud-leerlingen, -docenten en -personeel van de Rembrandtschool wordt zaterdag 2 september een grootse reünie gehouden.

Dit zal echt de laatste keer zijn om de bijna 50-jarige Rembrandtschool van binnen te bekijken voor deze definitief op slot gaat. En om met oud-klasgenoten en -docenten herinneringen op te halen uit lang vervlogen tijden. Het initiatief werd genomen door een clubje oud-leerlingen van het eerste uur, waaronder Raymond van der Pool, "In de jaren 70 woonde ik hier in de flats op het Rembrandtplein. En ik heb mijn lagereschooltijd hier met veel plezier doorlopen. Vooral het dauwtrappen, apenkooien, de bosdag, het schoolzwemmen, de musical en het 10-jarig bestaan van de Rembrandtschool liggen nog vers in mijn geheugen."


De school heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Poelpolder. Een compleet nieuwe wijk die de woningnood in de grote steden moest gaan opvangen en die het inwonertal van Lisse meer dan verdubbelde. De school droeg bij aan de integratie van al deze 'nieuwkomers'. "Het zou leuk zijn om al deze mensen die zich verspreid hebben over Nederland en ver daar buiten nog één keer bij elkaar te brengen tijdens de reünie. En samen nog een keer terug te kijken op de historie van de Rembrandtschool!" Inschrijven kan via de website: http://reunierembrandtschoollisse.nl/

Uit de krant