Feest een gezelligheid op Ter Specke. | Foto en tekst: Kees van Zuijlen
Feest een gezelligheid op Ter Specke. | Foto en tekst: Kees van Zuijlen

Tweede editie Pools Untouchables Cup zeer succesvol verlopen

Sport Sport

voetbal ♦ Met groot genoegen kijken Daniel Zarembski, samen met vele andere enthousiaste mede-organisatoren, tevreden terug op het succesvol verlopen Untouchables Cup.

Net als vorig jaar werd alles uit de kast gehaald om op deze dag veel geld op te halen. "Onze doelstelling is om geld in te zamelen voor een tweetal kinderen (Maja en Lenka) die lange tijd moeten revalideren in het ziekenhuis, wat uiteraard veel geld kost. Daarom proberen we op deze manier hun situatie te verbeteren met onze acties". Een actie die uiterst succesvol bleek. Een loterij met onder meer een gesigneerde wedstrijdbal van de volledige Poolse voetbalselectie en vele andere prijzen. Maar ook de veiling met onder andere gesigneerde shirts van Lewandowski, Arek Milik, Grosicki om er maar een paar te noemen, bracht veel geld op.

Met name bij het shirt van Lewandowski werd gul geboden, tot zichtbaar genoegen van de organisatie, die nadrukkelijk vermeldde dat de opbrengst (enkele duizenden euro's) volledig naar het goede doel gaat. Het tekent de onbaatzuchtigheid bij allen die deze dag tot een groot succes maakte. Een springkussen voor de kinderen, vele lekkernijen, de muziek, de lunch verzorgd door FC Lisse, het maakte dat ook deze dag onvergetelijk werd.

Zeventien teams uit alle windstreken

Los van dit alles werd er natuurlijk ook gevoetbald. Zeventien teams uit alle hoeken van het land, maar ook FC Madrevo uit Bulgarije en een team uit het Duitse Essen, vochten vol overgave voor de zege.

In poule A tekende Husaria Remo uit Den Haag voor de eerste plaats pal gevolgd door team Untouchables.

In poule B eindigde het Drink Team en FC Madrevo gebroederlijk voor de overwinning waarbij op doelgemiddelde het 'Drink Team' eerste werd.

In poule C werd team The Bulldogs/Vvs 46 op afstand eerste met HVV Ras op de tweede plaats. In de kwartfinale rekende de Bulldogs af met de Untouchables, Biale Orly met miniem van het Drink team, speelden Madrevo en HVVRas doelpuntloos gelijk en werd Remo na een spannende strijd nipt winnaar ten koste van het Diamond team.

De winnaars konden zich gaan opmaken voor het toetje. In de halve finale stelden Remo (3-0 winst op Biale Orly) en Bulldogs (2-0 winst op Madrevo) hun kandidatuur voor de eindzege waarbij Remo Den Haag na een spannende strijd met de eindzege aan de haal ging.

Vermeldenswaard is stichting Credo, die zich dagelijks inzet om vele (Poolse) kinderen en volwassenen te integreren in de Nederlandse samenleving. Zoals bijvoorbeeld met het geven van taalcursussen op school. Na de prijsuitreiking werd de dag op een gezellige en passende wijze afgesloten.

Uit de krant