Op het dak van het clubhuis zijn 74 zonnepanelen aangebracht. | Foto: Ruth Eppink
Op het dak van het clubhuis zijn 74 zonnepanelen aangebracht. | Foto: Ruth Eppink

Tennisvereniging Lisserbroek over op zonne-energie

Duurzaam & Groen Sport

Lisserbroek - Trots zijn ze bij Tennisvereniging Lisserbroek. Als eerste TV in de Haarlemmermeer zet ze vol op in verduurzaming met zonnepanelen en led-verlichting. Afgelopen week heeft Sportief Opgewekt de zonnepanelen op het dak van het clubhuis geplaatst.

Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien heb je ongeveer twaalf zonnepanelen nodig, de tennisvereniging heeft er maar liefst 74. De tennisclub wil ook bewuster omgaan met het energieverbruik en stroom besparen. Daarom krijgen de TV led-verlichting op haar tennisbanen. Door de led-verlichting en zonnepanelen bespaart de club elk jaar 26.600 kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op zo'n 14.900 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als de vereniging niet zou verduurzamen, maar die uitstoot wel zou compenseren, had ze bijna drie voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken.

"We vinden het belangrijk om onze leden bij de verduurzaming te betrekken. Er komt daarom in onze kantine een tennis-energiescherm te hangen. Hierop zien we straks live hoeveel energie we opwekken en verbruiken. In het najaar organiseert Sportief Opgewekt bovendien nog een sportcampagne waarbij we onze verduurzaming samen gaan vieren. Maar eerst gaan we een opgewekte zomer tegemoet", aldus de vereniging die deze week een open toernooi houdt. Nog tot en met zondag zijn er wedstrijden en vrijdag- en zaterdagavond is er feest.

Uit de krant