Wie kan VluchtelingenWerk aan wat fietsen helpen? Daar gaan ze vluchtelingen op leren fietsen. Want kunnen fietsen, dat betekent ook vrijheid.
Wie kan VluchtelingenWerk aan wat fietsen helpen? Daar gaan ze vluchtelingen op leren fietsen. Want kunnen fietsen, dat betekent ook vrijheid. Foto: pr

VluchtelingenWerk Lisse zoekt fietsen

Algemeen Goede doelen

Lisse - Fietsen hoort er echt bij in Nederland. Het is leuk om te doen, het is gezond, goedkoop en zorgt ervoor dat je overal kunt komen. Niet iedereen in Nederland kan fietsen, veel vluchtelingen hebben zelfs nog nooit op een fiets gezeten.

Dat is best lastig, want leren fietsen op latere leeftijd is moeilijk. Er is heel wat doorzettingsvermogen en moed voor nodig om het fietsen onder de knie te krijgen. VluchtelingenWerk in Lisse wil na de zomer van start gaan met het geven van fietslessen aan vluchtelingen. Hiervoor zijn echter wel fietsen nodig. Heeft u een fiets in de schuur staan die u niet gebruikt? Neem dan contact op met VluchtelingenWerk in Lisse via 0252-419659. Want als fietsen uiteindelijk lukt geeft dat zoveel vrijheid, er gaat ineens een wereld voor hen open!

Uit de krant