Overhandiging certificaat partnerschap door boswachter Maarten Laming aan directeur Ed Rodewijk op Landgoed Leeuwenhorst.
Overhandiging certificaat partnerschap door boswachter Maarten Laming aan directeur Ed Rodewijk op Landgoed Leeuwenhorst. Foto: Corné Bernaards

Zuid-Hollands Landschap en Ingenieursbureau Rodewijk worden Groene Partners

Zakelijk

LISSE - Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en Ingenieursbureau Rodewijk uit Lisse slaan de handen ineen voor de natuur. Rodewijk wordt officieel Groene Partner wat inhoudt dat het ingenieursbureau het Zuid-Hollands Landschap kosteloos met raad en daad bij zal staan bij het verwerven, beheren en ontwikkelen van natuur en landschap.

Ed Rodewijk van Ingenieursbureau Rodewijk: "We willen een 'echte' bijdrage leveren en niet zomaar een bedrag overmaken." Rodewijk heeft veel ervaring die voor het Zuid-Hollands Landschap interessant is. "Zo kan ons bureau bijspringen als een natuurontwikkelingsproject in de planfase blijft steken door bijvoorbeeld kosteloos een schetsontwerp of een kostenraming te maken."
 
Het Zuid-Hollands Landschap is blij met deze ondersteuning. Sandra te Morsche, van het Zuid-Hollands Landschap: "Natuurlijk is ook financiële hulp altijd welkom. Maar omdat wij een kleine organisatie hebben, zijn extra handen zo ontzettend handig. Zeker zulke praktische hulp als Rodewijk ons biedt."
 
'Natuurlijke' relatie
De relatie tussen de Groene Partners is 'natuurlijk' gegroeid. Rodewijk: "Wij zijn intensief betrokken geweest bij het eerherstel van de Spiegelvijver en de Koepelberg op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout."
Die samenwerking verliep bijzonder goed; het resultaat mag er zijn. Te Morsche: "Onze Spiegelvijver spiegelt weer, het gebied heeft weer 'landgoed-allure' en er zit altijd wel een wandelaar op één van de nieuw geplaatste bankjes."
 
De projecten en ambities van Rodewijk en het Zuid-Hollands Landschap passen dus goed bij elkaar en dat spreekt ook de medewerkers van Rodewijk aan. "Een Groen Partnerschap past uitstekend bij onze ambities met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid," aldus Ed Rodewijk. Te Morsche: "En bij ons past het Groene Partnerschap bij onze ambitie om de band met het lokale bedrijfsleven rond onze gebieden te verstevigen. We zijn dus erg blij dat we Ingenieursbureau Rodewijk als Groene Partner aan de doelen van onze Stichting hebben verbonden."
 
Gedeelde visie
Beide Groene Partners delen hun visie op de economische en sociale waarde die natuur heeft in de drukste provincie van ons land. Het Zuid-Hollands Landschap onderhoudt meer dan 100 natuurgebieden (4.500 hectare) en wil het aandeel beschermde natuur in de provincie vergroten van 6 naar 10 procent. Ingenieursbureau Rodewijk uit Lisse werkt aan de kwaliteit van de leefomgeving. Meer groen waar dat kan, een aantrekkelijke en veilige bebouwde omgeving waar nodig.


 

Uit de krant