| Foto: pr
| Foto: pr Foto: chrysal

Bijen kijken en honing proeven in de Heemtuin

Algemeen Uitgaan

LISSE ♦ De jaarlijkse bijenmiddag is hét succesnummer van de Heemtuin. Dit jaar vindt deze leuke en leerzame middag plaats op zondag 20 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur. De honingbijen zijn veilig achter glas aan het werk te zien, er is honing te proeven, honing te tappen en honing te koop.

De jaarlijkse bijenmiddag is inmiddels een begrip geworden.

Veel bezoekers keren ieder jaar terug om het fascinerende werk van de imker te zien.

De bijen maken dan wel van de nectar uit bloemen de kostelijke honing, maar de imkers zorgen er voor dat ze dat onder de best denkbare omstandigheden kunnen doen. Waar zorgt de imker dan voor? Hoe komt de honing uit de honingraten in een potje?

Deze en vele andere vragen worden op de bijenmiddag beantwoord. De imkers zijn aanwezig en demonstreren met behulp van allerlei materialen en foto's wat de werkzaamheden zijn die komen kijken bij het houden van honingbijen. De geproduceerde honing kan worden geproefd en worden gekocht; zolang de voorraad strekt. Bezoekers kunnen de vers geslingerde honing zelf in de potjes tappen. In de demonstratiekast kunnen de bijen veilig achter glas worden geobserveerd tijdens hun boeiende activiteiten. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht en een creatieve activiteit. De toegang en deelname zijn zoals altijd gratis.

De Heemtuin ligt aan het eind van de Don Boscostraat, langs het Heempad naar de Zemelpoldermolen.

Bij gunstig weer zal de Zempelpoldermolen in bedrijf zijn. De molenaar geeft u dan graag uitleg over de werking van de molen. De Heemtuin is ook te bezoeken tijdens de wekelijkse openstelling op vrijdagmorgen van 9.00 uur tot 13.00 uur. Meer info: www.heemtuinlisse.tk.

Uit de krant