De geparkeerde campers aan de Leidse Vaart. | Foto: archief
De geparkeerde campers aan de Leidse Vaart. | Foto: archief

Camperplaats van de baan

Algemeen

Lisse ♦ Het realiseren van een camperplaats op de voormalige vuilnisbelt op de Loosterweg-zuid is van de baan.

Door Arie in 't Veld

De gemeente wilde die plek als camperplaats (laten) inrichten om daarmee een einde te maken aan het gedogen van de enorme aantal campers die in de Keukenhoftijd langs de Leidsevaart geparkeerd staan. Na een oproep vanuit de gemeente heeft een particuliere campingeigenaar een principeverzoek ingediend om een natuurlijke camping met camperplaatsen te beginnen op de voormalige vuilstortplaats Loosterweg-Zuid 23. Dit perceel is eigendom van de gemeente. In relatie hiertoe is besloten in nauwe samenwerking met de campingeigenaar een eerste haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Uit dit onderzoek bleek dat realisatie van een camping onder bepaalde voorwaarden mogelijk zou kunnen zijn. Voor de te nemen vervolgstappen is een projectplan vastgesteld. Conform het projectplan is nader onderzoekswerk verricht wat betreft de financiële haalbaarheid en zijn hierover gesprekken gevoerd met de initiatiefnemers. Op basis van de financiële haalbaarheidsanalyse, waarin ook de verdeling van kosten tussen partijen is opgenomen, kon de gezamenlijke conclusie niet anders zijn dan het initiatief te beëindigen. 

Met name de kosten voor de aanleg van de benodigde riolering en de kosten voor de noodzakelijke sanering zijn in relatie tot de beoogde exploitatie te zware kostenposten. Het initiatief is dus financieel niet haalbaar. Dit betekent dat het college het eerder ingediende principeverzoek van de initiatiefnemers afwijst. Het college vindt het jammer dat een camping op deze locatie niet haalbaar is. De afgelopen tijd hebben gemeente en campingeigenaar met veel enthousiasme en energie aan dit plan gewerkt.

Voortgang van het project camping was tot op heden gekoppeld aan het besluit om de campers voorwaardelijk aan één zijde te gedogen aan de Leidsevaart tijdens het Keukenhofseizoen. Een afzonderlijk advies over het wel of niet voorwaardelijk gedogen tijdens het Keukenhofseizoen 2018 krijgt de gemeenteraad op een later moment.

Uit de krant