Marga Kortekaas (rechts achter) met de zomerkamp-kids van dit jaar. | Foto: pr
Marga Kortekaas (rechts achter) met de zomerkamp-kids van dit jaar. | Foto: pr

Vijftig jaar zomerkamp met Marga

Sport Sport

Lisse ♦ Zomervakantie betekent ook dat veel kinderen ook op kamp gaan. (Ex)leden van de Spartaan weten dat de jeugdsportkampen in de zomer een begrip zijn bij deze atletiekvereniging.

Al vijf decennia gaat deze vereniging met zomerkamp. Dit jaar is er ook weer een kampterrein opgebouwd op het Sportpark ter Specke. Twee rijen tenten, een podium met een kompas en een tijdmachine staan op het middenveld. In de kantine staan mandjes vol met etenswaren en vrijwilligers zorgen voor de schoonmaak, het ontbijt, de lunch en het diner. Marga Kortekaas, dé drijvende kracht achter 50 jaar jeugdsportkampen, organiseerde dit jaar voor het laatst haar kamp. Begonnen in 1968 vond ze 2017 een mooi jaar om te stoppen.

Al weken is ze bezig om sponsoren te vinden, kampeten te kopen en natuurlijk samen met de kampstaf een mooi programma in elkaar te zetten. Afgelopen zondag is het Terug in Tijd kamp begonnen. Natuurlijk met taart om de 50 jaar te vieren!

Twintig man leiding en kampstaf zorgen ervoor dat 52 kinderen een paar geweldige dagen beleven. Zo zijn er allerlei bos spelletjes, een creatieve knutsel middag, waterspelletjes, kanovaren, sporten, een rode draad verhaal, een tocht naar het dorp, een kampvuur een bioscoop en natuurlijk een mega enge spokentocht. Met slaaptekort, een zelfgemaakte rugzak, een tas vol met vieze spullen en een speciaal voor dit kamp ontworpen T-shirt zullen de kinderen donderdag weer naar huis gaan. De zomervakantie is gelukkig nog niet voorbij dus genoeg tijd om bij te komen van alle opgedane herinneringen en ervaringen.

Uit de krant