Chef-kok Niels van der Eng (rechts) en eigenaar Bart Vleugel.
Chef-kok Niels van der Eng (rechts) en eigenaar Bart Vleugel. Foto: Remco Out

Tapas op z'n Frans bij Grand Café Cineac

Zakelijk

Lisse - Als je moeilijk een keuze kunt maken uit de vele gerechten op een menukaart, dan heeft Grand Café Cineac dé oplossing: met ingang van 5 september is het mogelijk om naast de normale kaart ook onbeperkt tapas te eten die gebaseerd zijn op de Franse keuken.

Door Remco Out

Het is te zien als een proeverijtje, maar dan in het groot. Zo kan je uit dertig verschillende gerechten kiezen die ook allemaal in een grote portie op de kaart kunnen staan. "Het ene moment zit je te genieten van kaasfondue om vervolgens over te gaan tot een eendenborstsalade", vertelt manager van Grand Café Cineac, Bart Vleugel, enthousiast. "Bij de kaasfondue horen groenten en brood en tussen 17.00 en 18.00 uur wordt begonnen met tapas.

Dit sluit ook gelijk goed aan bij de film, want die begin om 21.15 uur. Tapas en film lijkt ons een perfecte combinatie. Eerst kan je hier gezellig eten en daarna door naar de film en dat allemaal onder één dak", laat Vleugel weten.

Chef-kok Niels van der Eng maakt alle dertig gerechten helemaal vers van het mes. Ook worden de gerechten aangepast aan het seizoen. "We hebben op dit moment gerechten met veel zomerse ingrediënten. In het najaar gaan we de gerechten weer aanpassen naar de tijd van dát seizoen. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een lamsstoofpotje en straks misschien wel een wildstoofpotje", vertelt Van der Eng. Voor liefhebbers van vlees en vis én vegetariërs is er genoeg keuzen.

Op de kaart zijn er van elk tien verschillende soorten gerechten te vinden. Van dinsdag tot en met zondagavond kan er voor 25 euro onbeperkt tapas worden gegeten. Wel is het handig om eerst te reserveren, zodat er ieder geval een plek vrij is.

Grand Café Restaurant Cineac, Floralisplein 69, 0252/830 393.

Uit de krant