Bij een bipolaire stoornis wisselen manies en depressies elkaar af.
Bij een bipolaire stoornis wisselen manies en depressies elkaar af. Foto: pr

Voorlichtingsavond GGZ over bipolaire stoornis

Algemeen

Psychiatrie • In de Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim vindt maandag 25 september een voorlichtingsavond plaats over bipolaire stoornis. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.

Een bipolaire stoornis kenmerkt zich door uitersten in stemming en energie. In een manie zijn mensen over het algemeen uitbundig en daadkrachtig. In een depressie meestal juist teruggetrokken en passief. Deze extreme wisselingen kunnen grote gevolgen hebben voor degene die het zelf treft, maar ook voor zijn of haar omgeving (familie, vrienden of collega's). Wat is nu precies een bipolaire stoornis, hoe herken je het en wat zijn de behandelmogelijkheden? Maar ook: hoe kun je iemand met een bipolaire stoornis ondersteunen, en wat kan iemand zelf doen?

Tijdens deze voorlichtingsavond vertellen twee ervaringsdeskundigen hoe zij met hun aandoening om gaan. Een deskundige uit het werkveld gaat in op de kenmerken, oorzaken, het beloop en behandelmogelijkheden van bipolaire stoornissen. De sprekers geven daarnaast tips en adviezen aan cliënten en mensen in de directe omgeving. Na afloop is er ruime gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.
Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. 

Voor meer informatie kunt u bellen naar 071 514 74 20 of kijken op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda.
 

Uit de krant