Met de cursus Digisterker van de Bibliotheek Bollenstreek leren deelnemers onder meer hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je online een afspraak met de gemeente maakt.
Met de cursus Digisterker van de Bibliotheek Bollenstreek leren deelnemers onder meer hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je online een afspraak met de gemeente maakt. Foto: pr

Cursus: Leer werken met DigiD

Algemeen

Internet • Steeds meer zaken gaan tegenwoordig via internet. Gemeenten en andere overheidsorganisaties willen dat men hen digitaal benadert. Of het nu gaat om het zoeken van werk, het aanvragen van huur- of zorgtoeslag of het doorgeven van een verhuizing.

Voor veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Wie het lastig vindt om te werken met DigiD, maar al wel enige ervaring heeft met de computer en internet kan meedoen met de cursus Digisterker van de Bibliotheek Bollenstreek. Door deze cursus krijgen deelnemers meer zelfvertrouwen in het zelf regelen van de overheidszaken.

Na deze cursus weten de deelnemers:
• Hoe je een DigiD aanvraagt en waarvoor je deze gebruikt.
• Hoe je informatie vindt op websites van de overheid.
• Hoe je huurtoeslag aanvraagt.
• Hoe je digitaal een afspraak maakt bij de gemeente.
Deze cursus, samengesteld in samenwerking met de gemeente Lisse, is alleen bestemd voor inwoners van deze gemeente. In de bieb aan de Koninginneweg 79A is de cursus op vier vrijdagochtenden: op 10 en 24 november en op 1 en 8 december van 10.00 tot 12.00 uur, waarbij gewerkt wordt met laptops van de bibliotheek. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Opgeven via de website of aan de balie van de bieb. Kosten van de cursus bedragen 15 euro voor leden van de bibliotheek en 20 euro voor niet-leden (inclusief werkboek). Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/cursussen.

Uit de krant