Lissernieuws - RTL: 'Gegevens leerlingenvervoer op straat'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
In juni ondertekenden de wethouders van de zes gemeenten nog het nieuwe contract voor leerlingenvervoer in de Duin- en Bollenstreek. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijken in de aanbesteding gegevens van leerlingen openbaar te zijn.
In juni ondertekenden de wethouders van de zes gemeenten nog het nieuwe contract voor leerlingenvervoer in de Duin- en Bollenstreek. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijken in de aanbesteding gegevens van leerlingen openbaar te zijn. (Foto: pr.)

RTL: 'Gegevens leerlingenvervoer op straat'

Privacy • Adresgegevens van kinderen die gebruik maken van leerlingenvervoer, waren lange tijd voor iedereen in te zien. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws op de aanbestedingswebsite voor gemeenten. In de lijst van de 21 gemeenten die onzorgvuldig omgingen met de gegevens, staat ook de gemeente Lisse genoemd. 

Op de website Tenderned bekeek de redactie van RTL alle aanbestedingen voor het leerlingenvervoer in Nederland. In die van 21 gemeenten bleken de gegevens van leerlingen terug te vinden zijn. Het gaat om adressen, schoollocaties en roosters van de kinderen. Soms wordt er ook bij vermeld welke beperking ze hebben. Bij andere gemeenten zijn die gegevens wel geanonimiseerd.

Het is niet bekend welke gegevens uit Lisse waren terug te vinden.

Regio

Ook gegevens van kinderen uit Teylingen, Hillegom, Noordwijk, Noordwijkerhout en Katwijk lagen op straat. De zes gemeenten hebben het leerlingenvervoer gezamenlijk Europees aanbesteed. In juni werd het contract met de nieuwe vervoerder uit Arnhem ondertekend. Zij verzorgen sinds de start van dit schooljaar het vervoer en dat loopt nog niet helemaal soepel.

Autoriteit Persoonsgegevens

In het nieuwsbericht schrijft RTL verder dat de Autoriteit Persoonsgegevens contact heeft opgenomen met de betreffende gemeenten. Ook laten verschillende gemeenten weten contact op te nemen met de ouders van de kinderen.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>