De Huiskamer van Lisserbroek is er eindelijk! Inrichting en sfeer zijn zoals het bij een huiskamer hoort: gezellig, uitnodigend en warm.
De Huiskamer van Lisserbroek is er eindelijk! Inrichting en sfeer zijn zoals het bij een huiskamer hoort: gezellig, uitnodigend en warm. Foto: Ruth Eppink

Huiskamer in De Meerkoet feestelijk geopend

Algemeen

Ontmoeten • Het was een van de dromen van veel Lisserbroekers: de realisatie van een gezellige ontmoetingsplek in het dorpshuis. Vrijdag is, na een voorbereiding van twee jaar waarin keihard is gewerkt, de Huiskamer feestelijk geopend.

Wethouder Tom Horn van de gemeente Haarlemmermeer en Willemke Schefferlie van de werkgroep Ontmoeten van Lisserbroek SamenMeer onthulden samen een plaquette (bovenste foto), waarna de genodigden de Huiskamer voor het eerst konden betreden. De werkgroep is erin geslaagd de ruimte ook helemaal de sfeer van een huiskamer mee te geven: een uitnodigend bankstel, boekenkasten, een buffetkast, kinderhoek, een tafel met veel stoelen eromheen, bloemen, planten, schilderijen. Horn bracht als cadeau namens de gemeente speciale koffiekopjes mee en gaf de werkgroep een spreekwoordelijke pluim in de vorm van een sticker.

Dinsdag 12 september was er een Bruiscafé in de Huiskamer. Lisserbroekers die goede ideeën hebben over waar de Huiskamer voor zou kunnen dienen, mochten komen bruisen! Inbreng van ideeën betekent ook dat deze inwoners zich gaan inzetten om het te realiseren. Het past bij de uitgangspunten van Lisserbroek SamenMeer: samen werken aan een socialer en duurzamer dorp.

Willemke Schefferlie en wethouder Tom Horn onthullen de plaquette.

Uit de krant