Opgehaald met een koets en via een tour door Lisse naar de barbecue in Lisserbroek. Het was een warm welkom voor de dominee en zijn gezin.
Opgehaald met een koets en via een tour door Lisse naar de barbecue in Lisserbroek. Het was een warm welkom voor de dominee en zijn gezin. Foto: pr

Domineesgezin feestelijk onthaald bij barbecue van Samenwerkingsgemeente

Geloof & Religie

Religie • De jaarlijkse barbecue van de Samenwerkingsgemeente Lisse werd zaterdag gebruikt om persoonlijk kennis te maken met Nico Geertsema, de nieuwe dominee.

De barbecue wordt altijd gehouden bij een van de gemeenteleden die hiervoor de ruimte heeft. Dit keer waren ruim 150 personen aanwezig.

Het bleek ook voor de dominee en zijn jonge gezin een bijzondere dag. De leden van de SWG hadden namelijk gezorgd voor een rit in een mooie koets met paarden ervoor. Het was een familiewagen, een zogeheten Wagonette, belangeloos ter beschikking gesteld en gereden door Henny Verspeek en zijn dochter Francisca. Ervoor stonden twee Fjordenpaarden. De dominee, zijn vrouw en hun vier kinderen werden van huis opgehaald, namen plaats in de koets en werden vervolgens getrakteerd op een sightseeing-tour door Lisse. Daarna werd koers gezet naar het Turfspoor waar de barbecue plaatsvond. Hier werd de familie Geertsema feestelijk onthaald. De gemeenteleden hadden zich in een dubbele haag opgesteld en de koets werd onder gejuich en geklap tot aan de feestlocatie begeleid.

De barbecue die volgde was warm, ingetogen en toch zoals het hoort, feestelijk. In alles was natuurlijk voorzien, er was zelfs een haringkar met Hollandse Nieuwe. "We kijken terug op een mooie dag en hopen hiermee ook het nieuwe gezin een goede start gegeven te hebben voor een mooie tijd in Lisse", aldus de gemeenteleden.

Uit de krant