De Proeverij stroomde vol met belangstellenden voor het nieuwbouwplan in De Waterkanten.
De Proeverij stroomde vol met belangstellenden voor het nieuwbouwplan in De Waterkanten. Foto: AihV

Veel belangstelling voor 't Speykpark

Huis & Geld Nieuwbouw

NIEUWBOUW • Onder zeer grote belangstelling werd donderdagavond in De Proeverij bouwplan 't Speykpark geïntroduceerd. Prachtige woningen op de plek aan de Van Speykstraat waar nu nog de flats staan die binnenkort gesloopt worden.

Door Arie in 't Veld

Het project omvat de bouw van een eerste fase van 21 woningen met vijf vrijstaande woningen, twee twee-onder-eenkappers en geschakelde woningen, ontworpen door Van Egmond Architectuur. De verkoopprijzen liggen nog niet helemaal vast; ze zullen variëren van zes tot acht ton. Meer info daarover is te verkrijgen via makelaar Chantal Lefeber.

Projectontwikkelaar Marc de Vos zegt onder andere dat de panden worden voorzien van zonnepanelen en dat er andere energiebesparende maatregelen worden genomen, waardoor het energiegebruik minimaal is.

Marco Bijl van ontwikkelaar Vorm zegt over de toewijzing van de woningen dat er niet wordt geloot of iets dergelijks. In principe gaan de woningen in november in de verkoop, maar degenen die een formulier hebben ingevuld voor een zogenoemde Pre-Qualify kunnen zich al inschrijven voordat de officiële verkoop start. Een soort voorkeursrecht dus. Donderdag 21 september wordt het loket geopend en geldt uiteindelijk: wie het eerst komt het eerst maalt. "Op 24 september sluit het loket en volgen er met de gegadigden de gesprekken over de haalbaarheid," aldus Bijl, die verwacht dat het gezien de enorme belangstelling allemaal erg vlug kan gaan.

De planning is gericht op de aanvang van de bouw in het eerste kwartaal van 2018. Een jaar later worden de woningen opgeleverd.

Uit de krant