Bouwen aan een sociaal netwerk kan men het beste doen wanneer men daartoe nog in staat is.
Bouwen aan een sociaal netwerk kan men het beste doen wanneer men daartoe nog in staat is. Foto: pr

Een gratis welzijnsbezoek aanvragen in Lisse

Algemeen Welzijn

WELZIJN • Voor wie vitaal zijn en blijven belangrijk is, kan een welzijnsbezoek interessant zijn. Aan dit bezoek zijn geen kosten verbonden.

WelzijnsKompas Hillegom-Lisse draagt graag haar steentje bij zodat senioren, chronisch zieken en mensen met een handicap zelfstandig en met plezier in Lisse kunnen wonen. Het gaat om vitaal zijn én blijven. Sociale contacten en sociaal functioneren zijn een belangrijk onderdeel van deze vitaliteit. Een hecht en in leeftijd gevarieerd sociaal netwerk is van cruciaal belang. Het beste is om hieraan te bouwen vóór iemand wat mankeert en dat niet meer zo goed lukt.

Wanneer men belangstelling heeft voor een welzijnsbezoek, komt een speciaal hiervoor opgeleide vrijwilliger aan huis. Er wordt hiervoor een afspraak gemaakt. Het bezoek duurt ongeveer een uur. Aan de hand van een vragenlijst voert de vrijwilliger een gesprek over diverse levensdomeinen zoals: woonomgeving, gezondheid, vervoer, hulp- en dienstverlening, sociale contacten, vrijetijdsbesteding en financiën. Als men na het gesprek behoefte heeft aan ondersteuning worden er samen met de adviseur zaken geregeld. Deze hulp is gratis.

Wie geïnteresseerd is in een welzijnsbezoek kan bellen met WelzijnsKompas: (0252) 757 100, op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.

Uit de krant