Eerste maandag van de maand: inloopspreekuur vrijwilligerswerk bij de bieb | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Vrijwilligerswerk biedt structuur en meer sociale contacten. Op heel veel gebieden zijn vrijwilligers nodig, bijvoorbeeld in een dierenasiel.
Vrijwilligerswerk biedt structuur en meer sociale contacten. Op heel veel gebieden zijn vrijwilligers nodig, bijvoorbeeld in een dierenasiel. (Foto: pr)
Vrijwilligers

Eerste maandag van de maand: inloopspreekuur vrijwilligerswerk bij de bieb

VRIJWILLIGERS • Een derde tot de helft van Nederland doet minstens een keer per jaar vrijwilligerswerk.

Wat maakt vrijwilligerswerk nou zo populair? En waarom zou je het gaan doen? Je biedt een helpende hand zonder daarvoor iets terug te verwachten. Het kan structuur en invulling aan je leven geven. Het levert sociale contacten op. En een goed gevoel. Een keer per week wandelen met iemand uit een verzorgingshuis die aan een rolstoel gekluisterd is en onderweg een kopje koffie drinken, bijvoorbeeld. Of bij een sportvereniging helpen. Hokken schoonmaken bij het dierenasiel en tegelijkertijd knuffelen met de poezen.

Wie meer wil weten over vrijwilligerswerk kan terecht bij het inloopspreekuur vrijwilligerswerk, iedere eerste maandag van de maand bij de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A tussen 19.00 en 20.00 uur. Twee medewerkers van het servicepunt vrijwilligers zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. De eerstvolgende spreekuren zijn op 2 oktober en 6 november. Neem een kijkje op de vacaturebank of doe een test om te zien welk type vrijwilligerswerk het beste bij je past.

Voor meer info of een afspraak maken kan men contact opnemen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet. Bereikbaar via m.kofoed@welzijnskompas.nl of telefonisch: 757100 (maandag en donderdag).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>