Cis Meijer vertelde hoe ze de overstap maakte van video-editor bij SBS6 naar professioneel schrijver.
Cis Meijer vertelde hoe ze de overstap maakte van video-editor bij SBS6 naar professioneel schrijver. Foto: pr

Fioretti College verwelkomt jeugdthrillerschrijver Cis Meijer

Cultuur onderwijs

CULTUUR • In de week van Literatour, de Boekenweek voor scholieren, bezoeken door het hele land schrijvers vele scholen. Woensdag 20 september bezocht auteur Cis Meijer de klassen 3 gymnasium en 4 vwo van het Fioretti College.

Meijer schrijft jeugdthrillers met klinkende titels als Verdoofd, Vals en Moordspel. Verhalen met 15- en 16-jarigen als hoofdpersonen en waarin een mysterieuze vermissing vaak de plot vormt. Boeken die daarnaast fraai zijn uitgegeven met een herkenbaar politielint van elastiek om het boek heen.

De schrijfster vertelde over hoe ze de overstap maakte van video-editor bij SBS6 naar professioneel schrijfster en terwijl er steeds meer vragen vanuit de klas kwamen, gaf ze een inkijkje in haar schrijversleven. Zo schrijft ze graag 's avonds met spannende muziek, heeft ze een schrijfcoach, was ze zelf ooit onder de indruk van Het gouden ei van Tim Krabbé, moest ze haar mondeling examen Frans opnieuw doen omdat ze de boeken niet had gelezen, gebruikt ze regelmatig personen en ervaringen uit haar eigen leven in haar boeken en vertelde ze hoe ze door middel van korte zinnen de spanning opbouwt bij de climax van een verhaal.

Het lesuur werd afgesloten met een korte quiz mét prijzen: enkele leerlingen gingen met een gratis boek naar huis. De kans is dus groot dat je binnenkort een leerling in het schoolgebouw tegenkomt die een boek van Cis Meijer aan het lezen is.

Uit de krant