De groep brengt vooral hertaalde nummers, onder meer van Jan Rot
De groep brengt vooral hertaalde nummers, onder meer van Jan Rot Foto: pr

Zondag Open brengt Komopjuh!

Cultuur

CULTUUR • Komopjuh! uit Leiderdorp komt 8 oktober naar De Beukenhof voor een optreden. Het is de eerste in de serie optredens van het seizoen 2017/2018 die door de werkgroep Zondag Open worden georganiseerd.

Komopjuh! bestaat uit vier zangers en vier zangeressen die akoestisch worden begeleid door drie muzikanten. Zij zingen meerstemmig en met heel veel plezier in het Nederlands. Het draait bij deze zanggroep om hertalingen van onder meer Jan Rot, die de sfeer van een nummer naar het Nederlands (en vaak ook naar de Nederlandse situatie) over weten te brengen, met behoud van de essentie en de ritmiek van het origineel. De hertaalde nummers blijven daarmee dicht bij het origineel, terwijl de teksten altijd een glimlach op het gezicht van de luisteraar weten te brengen. Het repertoire van Komopjuh! is doorspekt met humor en gebracht met gevoel voor theater.

Dit optreden is in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De werkgroep Zondag Open is aangesloten bij Stichting De Paraplu die activiteiten voor senioren organiseert.

Uit de krant