Vlnr: Joep Wijnands, Jaime de Bourbon de Parme, Angela Mannaerts, Bart Siemerink en Gian Paolo Giovannelli.
Vlnr: Joep Wijnands, Jaime de Bourbon de Parme, Angela Mannaerts, Bart Siemerink en Gian Paolo Giovannelli. Foto: pr

Keukenhofmoment in Rome

Algemeen Keukenhof

KEUKENHOF • Op het Festa dei Nonni hebben grootouders en kleinkinderen op 2 oktober tulpen geplant in de tuinen van Viale Tiziano in Rome.

Dit deden zij samen met Joep Wijnands en Jaime de Bourbon de Parme (ambassadeurs van het Koninkrijk der Nederlanden respectievelijk bij de Italiaanse Republiek en de Heilige Stoel), Angela Mannaerts (advocaat en voorzitter Salviamo La Barcaccia), Gian Paolo Giovannelli (wethouder van het Tweede arrondissement) en Bart Siemerink (directeur Keukenhof). In het voorjaar van 2018 zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.

Met het planten van deze bollen benadrukt Keukenhof de najaarsbeplanting bij bloemententoonstelling Keukenhof. Plant de lente nu! De veertig Keukenhof-tuinmannen starten daar vandaag met het planten van 7 miljoen bloembollen. Jaarlijks worden meer dan 1 miljoen bezoekers ontvangen uit honderd landen.

De Viale Tiziano tuinen zijn in de twintiger jaren ontworpen toen de stadswijk Flaminio, gelegen ten noorden van Piazza del Popolo, werd ontwikkeld. De fontein van deze tuinen dateert uit 1930. De fontein was zwaar beschadigd door een gevallen pijnboom en is in juli van dit jaar met fondsen van Salviamo La Barcaccia gerestaureerd.

Uit de krant