Trots op het resultaat laten de leerlingen zien hoeveel geld ze hebben opgehaald.
Trots op het resultaat laten de leerlingen zien hoeveel geld ze hebben opgehaald. Foto: pr

Bruggers Fioretti halen bijna 13.000 euro op voor Stichting Droomdag

Onderwijs Goede doelen

DROOMDAG • De jaarlijkse Franciscusdag op het Fioretti College vond vrijdag 6 oktober plaats. Die dag zetten alle brugklassers van beide scholen zich in voor een goed doel, dit keer Stichting Droomdag. Deze stichting geeft gezinnen waarvan een ouder ongeneeslijk ziek is een onvergetelijke dag.

De bruggers van het Fioretti College hebben vrijdag zoveel mogelijk geprobeerd op te halen tijdens een sport- en speldag. Er werden spelletjes gespeeld, een klassenstrijd gehouden in de sporthal, gezwommen in Lisse en hard gelopen om de school in Hillegom. Voor een aantal klassen was dat laatste zelfs in de regen.
Tijdens een spetterend Bruggersfeest op de locatie in Hillegom werd rond 21.00 uur onthuld welk bedrag er bij elkaar gesport was voor het goede doel. Er was 12.785,= opgehaald door alle brugklasleerlingen. Daarnaast werd Stichting Droomdag nog extra verrast. Een extra check met een donatie van 500,= werd gegeven door Hectas, het bedrijf dat de schoonmaak op zich neemt op het Fioretti College. Een totaal bedrag van 13.785,= dus.

Twee leerlingen werden extra in het zonnetje gezet. Van de locatie Lisse had Rosa Meurs uit 1B6 het hoogste bedrag opgehaald; 143,=. Op de locatie Hillegom was dat Angel Denekamp uit H1B1 met een bedrag van 242,50.

Uit de krant