Nog beduusd van alle aandacht praat Piet van Dijk met burgemeester Spruit. | Foto: Diana Maas
Nog beduusd van alle aandacht praat Piet van Dijk met burgemeester Spruit. | Foto: Diana Maas Foto: Diana Maas

Lintje voor Piet van Dijk in Engelbewaarderskerk

Algemeen Vrijwilligers

BENOEMING • Burgemeester Lies Spruit verraste Piet van Dijk (79) zaterdagavond in de H.H. Engelbewaarderskerk met een koninklijke onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat hij al jarenlang voor de kerk doet.

Door Diana Maas

De burgemeester overviel Van Dijk onder meer met de woorden: "Mensen kunnen altijd bij u aankloppen voor een kundig advies. Zij zien u als een gedreven actieve vrijwilliger met een groot netwerk. Zij waarderen u omdat u sociaal bewogen bent en een inspiratiebron bent voor velen. Kortom: u bent een engel op aarde! Meneer van Dijk, op basis van de aard, duur, uitstraling en tevens voor al uw activiteiten mag ik u namens Zijne Majesteit de Koning meedelen dat u bij Koninklijk besluit bent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau."

Na het applaus zette het orgel 'Lang zal hij leven' in, waarna de kerkgangers allemaal meezongen. Na de ceremonie vertelde Piet van Dijk dat hij deze blijk van waardering heel leuk vond. "En ik wist echt nergens van. Al vond ik het wel een beetje vreemd dat er zoveel bekenden in de kerk zaten." Zijn dochter gaf aan dat er familie was overgekomen uit het buitenland om bij dit bijzondere moment te kunnen zijn. "Ik ga de koning morgen persoonlijk bedanken. Als ik er met dit lintje aankom, moet hij me toch binnenlaten?", grapte Van Dijk gevat.

Voor hem kon de dag niet meer stuk. "'Lisse heeft gewonnen met voetbal, dus het is dubbel feest! Oh, heeft u internet op uw telefoon? Wilt u eens kijken wat het voetbal vanavond is geworden?" Een omstander gaf als antwoord dat Zweden met 8-0 van Luxemburg had gewonnen. "Oh, dan hoef ik niet meer te kijken en ben ik snel uitgepraat", was Van Dijks reactie.

Piet van Dijk is sinds 1971 al lid van het comité dat jaarlijks de kerkenveiling organiseert. Hij is actief rondom alle werkzaamheden die nodig zijn om de grote kerkenveiling tot een succes te maken. Daarnaast verzorgt hij het bloemwerk bij alle speciale gelegenheden, hij is penningmeester van het bloemenfonds en helpt met het onderhouden van de tuinen rondom de kerk. Daarnaast is hij secretaris en penningmeester van het collectantencollege.

Uit de krant