Bert Koomen in actie. | Foto: Hubert Habers
Bert Koomen in actie. | Foto: Hubert Habers Foto: hubert habert

FC Lisse likt zijn wonden

Sport Sport

Een topsporter heeft een hekel aan verliezen. Het verlies is nog groter als dezelfde topsporter denkt dat hij reeds heeft gewonnen. De uitschakeling door Hoek in de herkansing, woensdag 11 oktober, voelde voor FC Lisse niet als een mokerslag maar als een dubbele mokerslag.

Door JanKees Faas

De KNVB werd een wijze les geleerd, dat dit nooit meer mag voorkomen, want liep door het hele voorval aardig wat imagoschade op. Drie weken lang was FC Lisse en Hoek in de ban van een penaltysoap. Het aantal cameraploegen was niet te tellen: ANP, Fox Sports, Hart van Nederland, het LD, Omroep West, VIDB en anderen. En dan de schrijvende pers, waaronder De Volkskrant. En live bij Langs de Lijn. Een mediacircus trok voorbij. Voor de immer enthousiaste en relativerende Robbert de Ruiter was er binnen korte tijd een hoop werk aan de winkel. Puur lichamelijk waren de spelers van FC Lisse niet moe van acht minuten pingels nemen. Maar mentaal is de uitschakeling keihard aangekomen. De onderste acht van de competitie in de tweede divisie speelden dit weekeinde competitieronde acht. Zaak om niet te verliezen voor de deelnemers. Winst betekende met stip stijgen op de ranglijst. Voor FC Lisse was dan ook de 2-3 nederlaag op Ter Specke zaterdag tegen Excelsior M. weer een teleurstelling om te verwerken. De eerste mogelijkheid voor de thuisclub was voor Rowdy van der Putten. FC Lisse had moeite met de snelle Gerwin Lake. Het leverde Robert van Boxel een gele kaart op. Lake zelf troefde op snelheid in minuut 26 zijn tegenstanders af. De 0-1 was een feit. Na de pauze haalde Niels Buys hard uit. De bal vloog binnen via een verdediger van Excelsior. Lake begon geblesseerd aan de tweede helft en werd dan ook snel vervangen door de uitstekende voetballer Daan Blij.

De FC kon verder met tien man na een rode kaart voor Bert Koomen.

In minuut 58 kreeg Roel de Goede de bal niet goed weg voor zijn eigen doel. Stephan Kruithof schoot binnen. Ook Excelsior kwam met tien te staan na een tweede gele kaart voor Vincent van den Berg. Blij bracht Excelsior bekeken in minuut 81 met twee goals voor.

Komende week tegen TEC

FC Lisse was nog niet geslagen. Boyd Stevens scoorde de aansluitingstreffer. In blessuretijd vloerde Kevin van der Zwet binnen zijn eigen zestien Kevin Dercks. De pingel werd gemist door Kruithof. Volgende week is Martin van Eeuwijk weer terug van zijn schorsing. Bas Buimer en Brian van der Werff maakten weer speelminuten in twee. Komende zaterdag is het in Tiel TEC tegen FC Lisse. De aftrap is om 18.00 uur.

Uit de krant