Het college van B en W wil De Beukenhof vervangen door een veel kleinere accomodatie. | Foto: Ruth Eppink
Het college van B en W wil De Beukenhof vervangen door een veel kleinere accomodatie. | Foto: Ruth Eppink

'Kom niet aan de Beukenhof'

Politiek

POLITIEK • De raadszaal in het gemeentehuis zat woensdagavond tijdens de commissievergadering Maatschappij en Financiën bomvol. Het overgrote deel van het publiek bestond uit verontruste senioren, die duidelijk wilden maken dat dienstencentrum De Beukenhof niet gemist kan worden.

Door Ruth Eppink

De grond waar De Beukenhof op staat wil de gemeente verkopen aan Stichting Huisvesting Bejaarden Lisse. Die heeft plannen er een appartementencomplex van vier woonlagen voor senioren te realiseren, met daarin een ontmoetingsruimte van 150 tot 200 m2, veel kleiner dan de huidige Beukenhof.

De redactie ontving afgelopen week meerdere e-mails van senioren, ook een teken dat het onderwerp erg leeft onder de ouderen in Lisse. Zo schreef Jaap van Graven: "Vier jaar geleden ben ik in de Eikenhorst komen wonen. Ik biljart al veertig jaar. En in de aangrenzende Beukenhof staan vier prachtige biljarts. Ook is er een biljartclub van meer dan 90 leden. Nu hoor ik dat de gemeente ons weg wil hebben. Namens de hele biljartclub: hartelijk bedankt, gemeente."

De opmerking van Guus Mesman dat De Beukenhof verouderd is en in zijn optiek gesloopt moet worden, viel bij Ton Boon en anderen slecht. Boon mailde: "Mijns inziens is de bouwkundige staat van het gebouw ruim voldoende om er nog jaren activiteiten te laten plaatsvinden. In principe zullen alleen de toiletgroepen aangepast moeten worden en met een aantal kleine aanpassingen is het gebouw weer in goede staat." Tot slot Aad van der Gulik: "De Beukenhof heeft een zeer belangrijke rol in Lisse. Het pand is ruim genoeg voor muziekvoorstellingen, toneelvoorstellingen, biljarten, klaverjassen en dergelijke. Veel mensen waaronder veel ouderen uit Eikenhorst en de buurt genieten daarvan. Het is ook nog eens zeer gunstig gelegen in het centrum van Lisse. Heel fijn dat er veertig seniorenappartementen worden gebouwd. Maar dat is juist een extra reden om De Beukenhof voldoende groot te maken om de huidige activiteiten te kunnen huisvesten."

De gemeenteraad heeft Welzijnskompas gevraagd om te bemiddelen tussen huurder (De Paraplu) en verhuurder (gemeente).

Uit de krant