De liefde voor toneel is Annie al op jonge leeftijd bijgebracht. Na 73 jaar spelen neemt ze afscheid. KBO-bestuurslid Aad Lagerberg spreekt haar toe.
De liefde voor toneel is Annie al op jonge leeftijd bijgebracht. Na 73 jaar spelen neemt ze afscheid. KBO-bestuurslid Aad Lagerberg spreekt haar toe. Foto: Esther Akerboom

Toneelgroep OVO neemt afscheid van Annie Romijn

Verenigingen

TONEEL • Op haar vijftiende vroeg haar oom of ze mee wilde spelen in een toneelstuk en dat is haar zo goed bevallen dat ze het is blijven doen.

Door Esther Akerboom

Pas na 73 jaar op de planken, waarvan de laatste decennia bij toneelclub OVO, vond de 88-jarige Annie Romijn het genoeg. Een goede reden om haar flink in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde vrijdag in De Beukenhof. Nadat OVO het toneelstuk 'Vrouw Holle en de zoutmikser' voor een volle zaal had opgevoerd, werd Annie naar voren geroepen. KBO-bestuurslid Aad Lagerberg sprak zijn dank uit en overhandigde haar een prachtig boeket. Een vertegenwoordigster van het IVBA, dat de auteursrechten voor amateurtoneel in Nederland regelt, overhandigde haar een sculptuur. Nadat Annie ook bedankt was door collegaspeler Jan Grimbergen, kwamen drie van haar kinderen het toneel om hun trots uit te spreken en was de verrassing compleet.

Uit de krant