Afbeelding
Foto: pr

Foto-expositie over de Ringvaart bij bibliotheek

Cultuur Kort nieuws

KUNST • In de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A is van 7 november tot 8 januari de foto-expositie 'De Ringvaart verbindt' te zien.

De foto's zijn gemaakt door Jeanette Beckers, fotograaf en woonachtig in de Haarlemmermeer. In 2012 is zij afgestudeerd aan de Fotovakschool te Amsterdam met als specialisatie portret- en architectuurfotografie. Omdat zij in de Haarlemmermeer woont passeert zij geregeld de Ringvaart. "Deze natuurlijke grens is voor mij aanleiding geweest tot het maken van deze fotoserie. Vaak ziet men niet de schoonheid van deze bruggen, tunnels en pontjes." Met deze fotoserie wil zij aandacht geven aan de diverse verbindingen over de Ringvaart en geeft ze een gezicht aan diegenen die de bruggen bedienen en de pont varen.
De foto-expositie is vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Naar aanleiding van deze fotoserie is een fotoboek uitgegeven die ook de naam 'De Ringvaart verbindt' draagt. In de bieb is tijdens de foto-expositie een inkijkexemplaar van het boek aanwezig.

Uit de krant