Schrijver Buddy Tegenbosch maakt gebruik van trailers ter promotie van zijn nieuwe boeken. Dat spreekt zijn lezerspubliek wel aan.
Schrijver Buddy Tegenbosch maakt gebruik van trailers ter promotie van zijn nieuwe boeken. Dat spreekt zijn lezerspubliek wel aan. Foto: pr

Schrijver Buddy Tegenbosch op het Fioretti

Cultuur onderwijs

LEZEN • Het is zo langzamerhand een traditie op het Fioretti College te Lisse: het bezoek van een schrijver aan een groep leerlingen. Op 7 november boeide Buddy Tegenbosch, schrijver van jeugdboeken, alle leerlingen van klas drie met verhalen over zijn boeken en schrijverschap.

In de aula van de school kwamen de leerlingen in drie groepen bij elkaar om allerlei vragen te stellen over zijn werk als schrijver en piloot en over zijn spannende boeken (Pokerface, Oog om oog en Livestream). Tegenbosch kreeg het voor elkaar om boeiende antwoorden te geven op zeer uiteenlopende vragen: Hoeveel verdient u? Levert schrijven stress op? Wat moet je vooral niet doen als je schrijver bent?

Boektrailer
Naast het beantwoorden van vragen liet Tegenbosch zich ook horen als goede voorlezer en verteller. Dat hij leerlingen daarmee inspireerde, bleek wel uit het feit dat de vragen bleven komen en dat diverse leerlingen zeiden nu toch wel echt een boek van deze schrijver te willen lezen. Een leuk onderdeel van de bijeenkomst was ook het vertonen van een boektrailer. Tegenbosch presenteert zijn boeken als in een filmtrailer. Dat is een manier die zijn lezers wel aanspreekt.

Docenten op het Fioretti zien graag dat leerlingen gestimuleerd worden tot lezen. Tegenbosch onderstreept dit: hij hoopt met deze bijeenkomst leerlingen het leuke van boeken te laten zien. Het studiecentrum van het Fioretti heeft vast een extra stapel boeken van Buddy Tegenbosch aangeschaft. Die worden vast en zeker snel geleend!

Uit de krant