De catalogusafdeling van Bakker.com in Lisse, waar Paswerk 25 medewerkers mag detacheren.
De catalogusafdeling van Bakker.com in Lisse, waar Paswerk 25 medewerkers mag detacheren. Foto: Melanie Breed

Bakker.com continueert sociale werkgelegenheid

Zakelijk

ZAKELIJK • Bakker.com, naar eigen zeggen de grootste (online) tuinspecialist van Europa, heeft het contract met Paswerk Detacheren verlengd. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de Participatiewet, die stelt dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoveel mogelijk aan het werk moeten bij een gewone werkgever.

Bakker.com in het Zuid-Hollandse Lisse heeft er opnieuw voor gekozen om minimaal 25 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werk aan te bieden. Deze medewerkers worden ingezet via Paswerk Detacheren uit Cruquius. De werkzaamheden bestaan uit verpakkingswerk voor de gedrukte productencatalogus. Deze catalogus wordt seizoenmatig twee maal per jaar samengesteld en verspreid in 20 landen. De verzendoplage van deze catalogus ligt op 10.000 per dag en 60.000 per week. Deze opdracht levert minimaal 25 medewerkers in het voorjaar enkele maanden en in het najaar enkele maanden werk op.

Paswerk Detacheren is heel content met de verlengde samenwerking met Bakker.com. Op deze manier hebben gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zinvol werk in een gewoon bedrijf. Bakker.com is al 70 jaar oud en levert hoogwaardige kwaliteitsproducten rechtstreeks aan miljoenen consumenten in ruim twintig landen (B2C). Paswerk is een regionale, sociale onderneming. Via Paswerk Detacheren zijn ruim 300 medewerkers werkzaam in allerlei functies bij externe werkgevers, zoals Bakker.com.

Uit de krant