Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid.
Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. Foto: pr

Voorlichtingsavond GGZ Rivierduinen over psychose

Algemeen

In Huys te Britten, Noordduinseweg 17 in Katwijk aan Zee vindt maandag 27 november de voorlichtingsavond over psychose plaats. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. 

Elk jaar ontstaat bij één of twee op de tienduizend Nederlanders voor het eerst een psychose. De eerste psychose ontstaat meestal als iemand tussen 16 en 25 jaar oud is. Een psychose is een ingrijpende ervaring voor de betrokkene zelf, maar zeker ook voor mensen uit de directe omgeving.

Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. De gevolgen strekken ver, zeker als de psychose niet snel herkend wordt en behandeld. Wanneer iemand met een psychose te maken krijgt, roept dat veel vragen, onzekerheden en gevoel van machteloosheid op. Vroege herkenning van de symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen of uitstellen en de sociale en maatschappelijke gevolgen verminderen.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om psychose te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 071 514 74 20 of kijken op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.

Uit de krant