Kinderen (in de familie of vriendenclub geconfronteerd) met kanker kunnen ook terecht in het Adamas Inloophuis.
Kinderen (in de familie of vriendenclub geconfronteerd) met kanker kunnen ook terecht in het Adamas Inloophuis. Foto: pr

Open chillavond bij Adamas Inloophuis

Algemeen

INLOOP • Het Adamas Inloophuis houdt donderdag 23 november van 19.30 tot 21.00 uur een feestelijke open chillavond, zodat nieuwe chillers op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met het inloophuis en met (oud)chillers die het huis al bezoeken.

Eén op de drie mensen wordt geconfronteerd met kanker. Helaas zijn dit ook vaak jongeren. "De diagnose kanker kan veel bij mensen teweegbrengen. Niet alleen als ze zelf ziek zijn, maar ook als vader, moeder, broertje of zusje kanker heeft of daaraan komt te overlijden", vertelt Anita Notenboom, coördinator kinderen en jeugd bij Adamas Inloophuis.

ChillClub
Het inloophuis is een plek waar chillers (12 – 18 jaar) in contact kunnen komen met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. Indien er behoefte is kunnen ze hun verhaal delen, even stoom afblazen of met een van de jeugdvrijwilligers praten.

Natuurlijk mogen zij ook naar het inloophuis komen om even niet met de ziekte bezig te zijn, maar gewoon een avondje te chillen. Vandaar ook de naam ChillClub.
Notenboom: "Donderdag 23 november houden we een feestelijke open chillavond, met frisdrank, chips en andere lekkere hapjes. Deze avond is voor nieuwe chillers om op een laagdrempelige manier niet alleen kennis te maken met het Adamas Inloophuis, maar ook met (oud)chillers die het huis al bezoeken."

Uitnodiging
"Alle films die de afgelopen tien jaar zijn gemaakt door de jongeren, worden vertoond en in de creatieve ruimte kunnen jongeren een persoonlijk schilderij maken, dat deel uit gaat maken van één groot kunstwerk."

Jongeren kunnen zich vóór 17 november opgeven via: anita@adamas-inloophuis.nl.

Uit de krant