Nederlandse dj's scoren goed wereldwijd. De meest komen uit Noord-Brabant, maar Zuid-Holland scoort daarna hoog met het aantal dj's in de top 100 van DJ Magazine.
Nederlandse dj's scoren goed wereldwijd. De meest komen uit Noord-Brabant, maar Zuid-Holland scoort daarna hoog met het aantal dj's in de top 100 van DJ Magazine. Foto: pr

Zuid-Holland goed vertegenwoordigd in internationale DJ Mag Top 100

Human Interest

DANCE • Jaarlijks publiceert het Engelse DJ Mag de DJ top 100. Waar Nederland ooit bekend stond om voetballers van wereldklasse, zijn het nu Nederlandse dj's die de wereld veroveren. Ruim 30 procent van de dj's uit de DJ Mag-ranglijst komt uit Nederland.

Online winkelcentrum beslist.nl onderzocht welk provincie de meeste dj's heeft voortgebracht. Noord-Brabant spant de kroon: maar liefst 10 procent van de volledige dj-ranglijst is afkomstig uit Noord-Brabant. Daarmee eindigt de Nederlandse provincie zelfs nog boven landen als Duitsland en Frankrijk. De hoogst genoteerde DJ's uit Noord-Brabant zijn Hardwell (4e) en Tiësto (5e).

Naast Noord-Brabant is Zuid-Holland goed vertegenwoordigd in het klassement van DJ Mag. De Top 100 telt 6 dj's uit Zuid-Holland. De hoogst genoteerde Zuid-Hollandse dj's zijn Armin van Buuren (3e) en Afrojack (8e).

's Werelds beste dj, Martin Garrix, komt uit het Noord-Hollandse Amstelveen. Andere bekende dj's uit Noord-Holland zijn Quintino (30e) en Yellow Claw (57e).

Bekijk het volledige overzicht van genoteerde Nederlandse dj's in de DJ Mag Top 100 op: https://www.beslist.nl/info/dj.html, waar ook andere trends en ontwikkelingen in de dj-wereld zijn opgenomen.

Uit de krant