Emma, Maud en Feline bedachten de praatbankjes en kozen alvast een plek uit voor de eerste bank.
Emma, Maud en Feline bedachten de praatbankjes en kozen alvast een plek uit voor de eerste bank. Foto: uit filmpje FB Gemeente Lisse

Waar moeten de praatbankjes komen in Lisse?

Algemeen

CONTACT • De gemeenteraad stelde donderdagavond 30 november de Toekomstvisie en de Uitvoeringsagenda Lisse 2030 vast. In 2030 is Lisse de groen(ste) woongemeente in de Bollenstreek die mensen op duurzame wijze aan elkaar verbindt. Een groen, duurzaam woondorp, waar mensen voor elkaar zorgen en samenwerken. Eén van de punten uit de Uitvoeringsagenda is het realiseren van het praatbankje.

Het idee voor zo'n bankje komt van Emma, Feline en Maud, vorig jaar leerlingen van groep 8 van de Josephschool deden mee aan de ontwerpwedstrijd voor de Toekomstvisie Lisse 2030. 'Als je op dit praatbankje gaat zitten, geef je aan dat je met iemand wil praten. Niemand hoeft meer eenzaam te zijn'. Een prachtidee. Met hun praatbankje tegen eenzaamheid wonnen zij een prijs.

Nu wil de gemeente drie van deze bankjes plaatsen in ons dorp. Een van de bankjes komt bij het buurtproject naast Rustoord te staan, dit hebben de meisjes zelf bedacht. Aan de inwoners van Lisse vraagt de gemeente: waar moeten die andere bankjes komen te staan?

Zeg het maar!
De bankjes worden gemaakt van hout dat afkomstig is van omgezaagde bomen uit de omgeving. Tot 15 december kunnen inwoners een suggestie doen, waar een bankje zou moeten komen te staan. Dit kan via Facebook Gemeente Lisse, via gemeente@lisse.nl of via 140252. Stuur bij voorkeur een foto mee! De gemeente bekijkt vervolgens of de locatie geschikt is en zal samen met Emma, Feline en Maud vervolgens de twee andere locaties uit kiezen.

Uit de krant