De finalisten, Andries Tunru, Janneke de Bijl en Mark Waumans komen naar Floralis.
De finalisten, Andries Tunru, Janneke de Bijl en Mark Waumans komen naar Floralis. Foto: Jaap Reedijk

Finalisten Cameretten Festival komen naar Theater Floralis

Cultuur

CABARET • Na het succes van vorig jaar laat theater Floralis bezoekers ook begin 2018 keihard lachen om de topcabaretiers van morgen. Maandag 15 januari is de Finalistentournee te bewonderen op het podium.

In de finale stonden: Andries Tunru, Janneke de Bijl en Mark Waumans. De jury zei over Jury- en Publieksprijswinnaar Janneke de Bijl: ''Zij typeert zich als 'net niet gezellig'. Dat is de sterke, zelfverzekerde opening van een fijne voorstelling. Hoewel ze vooral sombere gedachten laat horen is haar toon juist erg fris en het materiaal bijna continu van een hoog niveau. Janneke speelt soepel, voelt zich duidelijk thuis op het podium en durft de tijd te nemen. Ze blijft altijd rustig, ook als een gesprekje met de zaal niet direct het gewenste resultaat oplevert. Daardoor heb je als publiek het idee in goede handen te zijn.'. 

De jury oordeelde over Persoonlijkheidswinnaar Andries Tunru: ''Andries is origineel in zijn spel en in zijn grappen, die hij vaak prettig terloops in zijn zinnen verwerkt. Je gaat gemakkelijk mee in Andries' gedachten, mede omdat verschillende elementen die hij aan het begin introduceert later weer terugkomen. Bovendien is hij bedreven in het uitvergroten van zijn brein.''

Cameretten Festival is de cabaretkweekvijver van Nederland. In meer dan vijftig jaar tijd hebben vele grote namen hier hun eerste stappen gezet. Zo hebben duizenden mensen onder andere Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Jandino Asporaat zien vallen en weer opstaan. Laat je 15 januari ook verrassen door vers cabarettalent en ontdek de topcabaretiers van morgen.

De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten (incl. pauzedrankje) kosten 22,50 euro en zijn verkrijgbaar bij http://floralislisse.nl/theater/programma of aan de kassa van Floralis en bij AntiekePrenten.nl, Heereweg 215. Theater Floralis is gevestigd aan Floralisplein 69 te Lisse.  

Uit de krant