Dirk wil een nieuwe supermarkt aan het Vierkant bouwen.
Dirk wil een nieuwe supermarkt aan het Vierkant bouwen. Foto: Arie in 't Veld

Grote veranderingen voor centrum van Lisse

Zakelijk

BOUWPLANNEN • In de laatstgehouden vergadering van de Commissie Ruimte en Infrastructuur kregen de leden plannen voorgeschoteld die voor grote vernieuwingen in het centrum gaan zorgen.

Door Arie in 't Veld

In het kort komt het erop neer dat het pand in de Kanaalstraat waar elektronicawinkel It's gevestigd was, opnieuw zal worden ontwikkeld, dat supermarktketen Dirk van den Broek op het Vierkant een nieuwe moderne supermarkt wil bouwen en de Hoogvliet-supermarkt aan de Haven flink wil uitbreiden.

Wat It's betreft kan worden gedacht aan de bouw van een nieuw winkelpand in drie lagen, waarin achttien seniorenappartementen kunnen worden ondergebracht. Een heikel punt bij dergelijke ontwikkelingen is altijd het parkeren, hetgeen wordt opgelost door een aantal plaatsen in De Madelief te huren. Het pand van Dirk op het Vierkant zal volledig worden vernieuwd. Een eerste ontwerp wordt spoedig verwacht en besproken met omwonenden. In dit plan is rekening gehouden met ondergronds parkeren en inpandige bevoorrading. Boven de nieuwe supermarkt komen 24 appartementen die zich qua prijsklasse in het middensegment bevinden. Ook Hoogvliet krijgt inpandige bevoorrading en een uitbreiding met 200 vierkante meter, waartoe de naastgelegen huisjes worden ingezet. In een van die huisjes is Vluchtelingenwerk Lisse gevestigd, waarvoor een oplossing gezocht moet worden. Het uitbreidingsplan van Hoogvliet omvat ook appartementenbouw, namelijk acht stuks. Het gebeurt allemaal niet op heel korte termijn, maar de verwachting is dat in het eerste kwartaal de diverse plannen een eind op streek zijn en gepresenteerd kunnen worden.

Uit de krant