De jaarwisseling in Lisse telde minder incidenten dan een jaar eerder.
De jaarwisseling in Lisse telde minder incidenten dan een jaar eerder. Foto: pr

Jaarwisseling rustig verlopen

Algemeen

NIEUWJAAR n In de Veiligheidsregio Hollands Midden, waar de gemeente Lisse onder valt, is de jaarwisseling rustig verlopen.

Door Ruth Eppink

De intensieve samenwerking tussen gemeenten, politie, brandweer, ambulancedienst en omgevingsdiensten blijft zijn vruchten afwerpen, meldt de organisatie. Het aantal meldingen dat de Veiligheidsregio op 2 januari wereldkundig maakte is redelijk goed te vergelijken met het aantal incidenten tijdens de jaarwisseling 2016/2017. De meetperiode werd wel met twee uur ingekort. Tijdens oud en nieuw 2016/2017 is er gemeten van 07.00 uur op 31 december tot 08.00 uur op 1 januari, een tijdspanne van 25 uur. De resultaten van de recente jaarwisseling bestrijken de periode van 07.00 uur op 31 december tot 06.00 uur op 1 januari, in totaal 23 uren dus.

Aanvankelijk meldde het bericht een meetperiode van oudejaarsavond 22.00 uur tot nieuwjaarsochtend 06.00 uur. Een meting over slechts 8 uren. Een belletje naar de Veiligheidsregio maakte duidelijk dat er een fout in het bericht was geslopen.

In Lisse is de brandweer twee keer uitgerukt voor een gebouwbrand (jaarwisseling 2016-2017 vier meldingen). De politie had te maken met slechts twee incidenten die aan de jaarwisseling gerelateerd konden worden. Dat waren er een jaar eerder 19.

Buurgemeenten
We kijken ook naar de buurgemeenten. In Hillegom kreeg de brandweer drie meldingen voor container- en afvalbranden en twee autobranden (een jaar eerder één melding). De politie had het wel rustiger: met twee incidenten stonden er zeven minder op de teller dan bij de jaarwisseling van 2016/2017. In Teylingen had de brandweer twee meldingen, waaronder een woningbrand in de Gladiolenstraat in Sassenheim (de jaarwisseling 2016-2017 telde drie meldingen). De politie had te maken met twee incidenten rond de jaarwisseling. Een jaar eerder ging het om tien incidenten.

Voor de Huisartsenpost Midden Holland, Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland en Doktersdienst Duin- en Bollenstreek was de jaarwisseling niet drukker dan andere.

Uit de krant