Het voormalige Don Bosco-terrein: nu nog een zwembad in wording, maar over geruime tijd een villapark.
Het voormalige Don Bosco-terrein: nu nog een zwembad in wording, maar over geruime tijd een villapark. Foto: Arie in 't Veld

Don Bosco-project is klaar voor de start

Algemeen

BOUW • De gemeente Lisse heeft de grond van de voormalige Don Bosco-locatie overgedragen aan projectontwikkelaar Adriaan van Erk. Hiermee kan de realisatie van het plan starten.

Door Arie in 't Veld

Binnenkort wordt begonnen met het bouwrijp maken. Waarschijnlijk moet dan eerst nog wel het nodige gedaan worden om het stuk grond watervrij te maken, maar daarna kan Van Erk er tegenaan, of beter gezegd: de eigenaars van de kavels. Op het voormalige Don Bosco-terrein zijn tien tot twaalf bouwkavels beschikbaar. Kopers krijgen de kans om op hun kavel hun droomhuis te realiseren.

Wethouder Cees Ruigrok: "Met de overdracht van de grond kan het plan nu echt van start. Samen met omwonenden en de ontwikkelaar hebben we ons ingezet voor een bijzondere plek om te wonen in Lisse. Ik hoop dat een aantal inwoners hier hun droom kan waarmaken." Omwonenden hebben de gemeente en Van Erk gevraagd om meer bomen en groen in het plan. Er komen nu zestien bomen in plaats van de oorspronkelijke elf. Ze zijn bovendien van een hogere kwaliteit, ze hebben een grotere stamdikte. Daarnaast komt er binnenkort een haag langs de Ruishornlaan. Aan de overzijde van de Ringsloot, binnen de nieuwe woonwijk, komt een natuurlijke oever die aansluit op de bestaande gemeentelijke ecologische zone. Een goed leefgebied voor amfibieën en waterplanten.

Uit de krant