Doe 10 lege batterijen in een zakje, met daarin ook naam, adres, telefoonnummer en e-maildres, en lever het in bij een van de inzamelpunten van batterijen. Zoals bij de supermarkt.
Doe 10 lege batterijen in een zakje, met daarin ook naam, adres, telefoonnummer en e-maildres, en lever het in bij een van de inzamelpunten van batterijen. Zoals bij de supermarkt. Foto: pr

Maak ook kans op een Pluim voor het inleveren van lege batterijen

Algemeen

RECYCLING n De familie Lobbezoo uit Lisse heeft een Pluim ter waarde van 25 euro gewonnen. Zij viel in de prijzen door mee te doen aan de landelijke campagne 'Lege batterijen? Lever ze in en WIN!' van Stibat.

Iedereen die tien lege batterijen in een zakje doet, samen met naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, en het geheel in te leveren bij een inzamelpunt van Stibat, maakt kans op zo'n prijs. De organisatie geeft iedere maand honderd Rode Pluimen (cadeaubon t.w.v. 25 euro), 2 reischeques van 500 euro en een reischeque van 1000 euro weg. De inzamelpunten van Stibat zijn onder meer te vinden bij supermarkten, doe-het-zelfzaken en speelgoed-, elektronica- en fotowinkels. Lege batterijen krijgen een nieuw leven, bijvoorbeeld als kaasschaaf, zaklamp of fiets. Bovendien komen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, niet in de bodem terecht.

Kijk voor meer informatie over de actie én de bekendmaking van de prijswinnaars op www.legebatterijen.nl.

Uit de krant