Schets van de Thaise praalwagens die tijdens het Bloemencorso van de Bollenstreek meerijden.
Schets van de Thaise praalwagens die tijdens het Bloemencorso van de Bollenstreek meerijden. Foto: pr

Nong Nooch Thailand weer deelnemer aan Bollenstreekcorso; acht Thaise tv-stations reizen mee

Cultuur

CORSO • De bekende Nong Nooch Tropical en Cultuur Garden gaat dit jaar weer deelnemen aan het Bollenstreekcorso op 21 april. De graag geziene gast komt met maar liefst acht Thaise televisiestations de activiteiten en route vastleggen van deze jaarlijkse bloemenstoet. Thailand moest vorig jaar afzeggen vanwege het overlijden van Koning Bhumibol.

Er is de laatste weken in Thailand hard gewerkt om de tekening voor de forse praalwagen – die uit twee delen bestaat – gereed te krijgen. De praalwagen sluit helemaal aan op het thema 'Cultuur' van het Bloemencorso voor de Bollenstreek. Er is alles in het werk gesteld om zowel thema als kleuren op de gehele stoet af te stemmen.

Delegatie
De Thaise delegatie komt tijdens de opbouwdagen van 18 tot en met 22 april met een grote groep medewerkers naar Haarlem en de Duin- en Bollenstreek. Er komen naast een aantal vaste medewerkers en figuranten ook presentatoren en cameramensen van acht verschillende Thaise televisiestations mee om alle activiteiten vast te leggen. Directeur-eigenaar Mr. Kampon is blij dat hij weer naar Nederland komt om aan dit bloemenfestijn mee te doen. "Ik ben er trots op weer aanwezig te zijn. De liefde voor bloemen en planten in Thailand is zeer groot en wij willen er graag aan bijdragen die liefde te vergroten, te laten zien hoe andere landen ermee omgaan, maar ook te laten zien welke bijdrage wij daar zelf aan leveren." De Nong Nooch Tropical Garden is een van de mooiste tropische tuinen onder de rook van Pattaya. Het park compleet met congrescentra, hotel, cultuurcentrum, palmen, orchideeën en vele andere bloemen en planten beslaat uit maar liefst 70 hectare. Het is een dorp op zich. Het park trekt veel eigen inwoners en toeristen en doet er alles aan de Thaise cultuur levendig te houden en te promoten.

Corsokoorts
De corsokoorts loopt inmiddels al weer hoog op. Woensdag 14 februari worden de corsowagens tijdens een bijzondere avond gepresenteerd en de deelnemers bekendgemaakt. Dat het een bijzonder corso wordt is zeker, dus wie nog wil meerijden kan zich aanmelden. Vanaf woensdag 18 april vinden de opbouwdagen plaats, waarna de hele karavaan weer van start gaat. Vrijdagmiddag en -avond is het corso te bewonderen in het centrum van Noordwijkerhout. Vanaf 16.00 uur staan alle praalwagens opgesteld in het centrum. Rond 21.15 uur rijdt het verlichte Bloemencorso door het centrum van Noordwijkerhout. Zaterdagmorgen vertrekt het Bloemencorso rond 09.30 uur vanaf de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem, waar het corso rond 21.30 uur verlicht het centrum binnenrijdt. Zondag 22 april staat een deel van de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. Daarnaast staat een deel van de praalwagens en luxe wagens op zondag 22 april op de Boulevard in Noordwijk aan Zee.
www.bloemencorso-bollenstreek.nl

Uit de krant