Da Capo kon tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst terugkijken op een succesvol 2017 met onder meer Goud in Kerkrade.
Da Capo kon tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst terugkijken op een succesvol 2017 met onder meer Goud in Kerkrade. Foto: pr

Da Capo muzikaal goed van start

Verenigingen

MUZIEK • Muziekvereniging Da Capo Lisse hield zondag 7 januari haar traditionele nieuwjaarsconcert waarbij, zoals elk jaar, ook de jubilarissen werden gehuldigd.

Onder toeziend oog van vrienden, familie, muziekliefhebbers en muzikanten werd Henry Randsdorp gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Het bestuur van Da Capo feliciteert de heer Randsdorp van harte met zijn uitzonderlijke staat van dienst en wenst hem nog vele muzikale jaren toe.

Naast dit 60-jarig jubileum waren er twee leden die elk een 25-jarig lidmaatschap mochten vieren, namelijk Raisa van der Lans en Annemarie van der Zijden, beide actief spelend bij de Show- en Marchingband. Ook zij van harte gefeliciteerd.

Da Capo kondigde verder nog een wijziging in de bestuurssamenstelling aan. Martin Randsdorp draagt na 25 jaar als bestuurslid, waarvan 14 jaar als voorzitter, het stokje over aan Irma Randsdorp, dochter van de eerder gehuldigde Henry Randsdorp. Het besturen van een muziekvereniging lijkt zowaar een echte familieaangelegenheid. Een en ander vond plaats onder muzikale omlijsting van Jong Da Capo en de Show- en Marchingband. Die laatste bracht een aantal nieuwe stukken ten gehore, zoals Queensman, The Gladiator en het poppy-achtige 'Everlasting love'. Bij Jong Da Capo was een aantal nieuwe muzikanten aan boord die hun allereerste concert mochten meemaken. Best wel spannend natuurlijk, maar goed gedaan! Jong Da Capo speelde een aantal traditionele werken, zoals Zorba en een Passo Doble, maar ook meer actuele nummers geïnspireerd op hedendaagse hits van onder meer Armin van Buuren, Avicii en Sophia van Alvaro Soler.

Da Capo Lisse is dus muzikaal goed van start gegaan en wenst iedereen een gezond, veilig en muzikaal 2018!

Uit de krant