Het roodomrande gebied is Lisserbroek. Dat wordt in de komende jaren flink uitgebreid.
Het roodomrande gebied is Lisserbroek. Dat wordt in de komende jaren flink uitgebreid. Foto: Google Maps

Bijeenkomst over uitbreiding Lisserbroek

Algemeen

NIEUWBOUW • Het dorp Lisserbroek verdriedubbelt in de komende twintig jaar. En een vertegenwoordiging van inwoners uit Lisserbroek, een aantal woningbouwontwikkelaars en de gemeente zijn aan de slag om dat plan uit werken.

Het leidt tot de concept-gebiedskaart Lisserbroek 2040 en dit tussenproduct in de planvorming willen de partijen graag met de inwoners en andere geïnteresseerden bespreken. Dat gebeurt in twee bijeenkomsten op woensdag 31 januari in dorpshuis De Meerkoet aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek. Er is een middagbijeenkomst van 15.30 tot 17.30 uur en een avondbijeenkomst van 20.00 tot 22.00 uur.

In de gebiedskaart is uitgewerkt wat voor de ontwikkeling van Lisserbroek belangrijke uitgangspunten zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van voorzieningen, ontmoeting en sociale en ruimtelijke samenhang. De concept-gebiedskaart verwoordt de spelregels voor de beoogde woningbouwontwikkeling. De gebiedskaart is te vinden op de website van de dorpsraad: www.dorpsraadlisserbroek.nl.

Op het programma staat een presentatie over de concept-gebiedskaart Lisserbroek 2040 met een doorkijk naar het vervolg in het gebied Turfspoor. De inbreng van de meedenkers wordt gepresenteerd. Daarna is het woord is aan de aanwezigen. Hierbij staan twee vragen centraal: wat mist u in de concept gebiedskaart Lisserbroek 2040? En wat is uw advies voor de verdere uitwerking van het plan? Vertegenwoordigers van de gemeente en projectontwikkelaars zijn aanwezig. En om duidelijk te zijn: het plan gaat nu over de structuur van het dorp. Dan gaat het over de ligging van de woongebieden, de positie van het dorpshart, de aanwezigheid van water en groen en de ontsluiting voor langzaam verkeer en voor auto's en over het woonmilieu en duurzaamheid. Er staan nog geen bouwtekeningen op.

Uit de krant