Voor de laatste keer nemen leerlingen van De Beekbrug de potten in ontvangst.
Voor de laatste keer nemen leerlingen van De Beekbrug de potten in ontvangst. Foto: pr

Laatste scholierenbroei voor Beekbruggers

Cultuur

LENTEFLORA • Evenals in voorgaande jaren heeft de organisatie van de huisbroeitentoonstelling Lenteflora aan de groepen 5 van diverse scholen potten met narcissen uitgedeeld.

Door Arie in 't Veld

Bij de Beekbrug doen echter alle leerlingen mee, want deze school sluit eind van het schooljaar de deuren. Het is hun laatste scholierenbroei dus. De 'roots' van de Lenteflora liggen hier, dus de organisatie kon en wilde het verzoek van Piërre Peters, directeur van de school, alleen maar inwilligen. Van de andere scholen in Lisse en Lisserbroek doen traditiegetrouw alleen de groepen 5 mee. De narcissen werden uitgedeeld door Pascale Meeuwissen, bestuurslid van de Lenteflora, en vrijwilliger Theo Reeuwijk. Zij doen dit al 8 jaar gezamenlijk.

Naast het in bloei brengen van de narcissen, zorgen de leerlingen ook voor een fleurig plaatje. Op het mooiste moment maakt elke leerling een foto van de potten en hiermee wordt per klas een collage gemaakt bij het thema van de Lenteflora: Beleef de Lente! Deze collages worden opgehangen tijdens de Lenteflora bij de huisbroei (Hobaho aan de Prof. van Slogterenweg). Het event duurt van zaterdag 17 februari t/m maandag 19 februari. Dit onderdeel van de Lenteflora wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Lisse.

Uit de krant