Welzijnskompas houdt altijd een inloopspreekuur voor vrijwilligers op de eerste maandag van de maand.
Welzijnskompas houdt altijd een inloopspreekuur voor vrijwilligers op de eerste maandag van de maand. Foto: pr

Inloopspreekuur over vrijwilligerswerk komt er weer aan

Algemeen

VRIJWILLIGERS • Mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, zijn maandag 5 februari tussen 19.00 en 20.00 uur welkom in de bibliotheek in Lisse. Er is daar tijdens het inloopspreekuur informatie over vrijwilligerswerk en inzage in vacatures.

Er zijn talloze redenen waarom je kiest voor vrijwilligerswerk: je wilt graag iets nuttigs doen, iets voor anderen betekenen, sociale contacten opdoen, praktijkervaring opdoen voor je opleiding, actief blijven in-between-jobs, et cetera. Met vrijwilligerswerk kun je het volgende bereiken:

· Je blijft actief betrokken bij de samenleving. Ook wanneer je bijvoorbeeld werkloos bent. Je doet werkervaring op, je houdt je arbeidsritme vast en het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers zullen jouw ervaring als vrijwilliger zeker weten te waarderen.

· Je doet iets waardevols voor een ander, maar óók voor jezelf. Door vrijwilligerswerk te doen doe je sociale contacten op met medevrijwilligers, collega's maar ook met nieuwe organisaties. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid voor je om je eigen normen en waarden uit te kunnen dragen en het gevoel te krijgen ergens bij te horen.

· Vrijwilligerswerk biedt je kansen om nieuwe leerervaringen op te doen en je bestaande kennis en vaardigheden uit te breiden. Ook biedt het kansen voor persoonlijke groei. In vrijwilligerswerk kun je de keuze maken om totaal iets anders te doen dan je dagelijkse bezigheden.

Het spreekuur wordt aangeboden door Welzijnskompas. Meer informatie over vrijwilligerswerk en vacatures is te vinden op www.welzijnskompas.nl.

Uit de krant