Etensresten nemen mensen niet graag weer mee retour, dus wordt het achtergelaten bij de container als die niet open wil.
Etensresten nemen mensen niet graag weer mee retour, dus wordt het achtergelaten bij de container als die niet open wil. Foto: Arie in 't Veld

Toch nog een zooitje…

Algemeen

AFVAL • Het gescheiden aanbieden en inzamelen van afval blijkt nog altijd een heet hangijzer te zijn.

Door Arie in 't Veld

Overal in het dorp zie je zakken vuil naast de vuilcontainers staan, ten teken dat die dingen vol zijn en de mensen die met een zak kwamen aansjouwen niet van plan waren die weer mee terug te nemen naar huis. Onder andere op het Jacob van Ruysdaelplein is dat het geval. Volgens getuigen uit de nabijgelegen flat wordt dat vuil grotendeels ingebracht door mensen die niet op het plein wonen. Ze zeggen tevens zich suf gebeld te hebben naar gemeente en De Meerlanden, maar na een aantal dagen was het nog steeds zo en hoopte het vuil zich zelfs op. "Hopelijk is het inmiddels wel opgehaald en wordt er voor gezorgd dat de diverse vuilcontainers regelmatig worden gecontroleerd en geleegd, want zo kan het natuurlijk niet langer," aldus een flatbewoner.

Uit de krant