Dolblij is de zeskoppige band met de Love Award. De prijs werd uitgereikt door Kim Kötter.
Dolblij is de zeskoppige band met de Love Award. De prijs werd uitgereikt door Kim Kötter. Foto: pr

Run4Cover wint Love Award

Human Interest

MUZIEK • Run4Cover, de zeskoppige feestband met roots én oefenruimte in Lisse, heeft het geklaard. De Landelijke Love-Award, waar ze zo op hadden gehoopt, is binnen.

Door Esther Akerboom

Op 1 februari werd de prijs aan hen overhandigd door Kim Kötter tijdens een feestelijk gala in CitySense te Utrecht. De Love-Award is een publieksprijs die wordt toegekend aan deelnemende toeleveranciers in de huwelijksbranche, die de meeste stemmen en hoogste waardering krijgen. Er zijn verschillende categorieën en Run4Cover won de prijs in de categorie Bruiloft Live Music. "We vinden het ontzettend leuk. Het kwam eigenlijk heel onverwachts. Het was al heel tof dat we de beste van Zuid Holland waren geworden en daarmee genomineerd waren voor de landelijke award", zegt Roel Boon, zanger en toetsenist van de band. "We zagen het meer als een soort banduitje om naar de landelijke uitreiking te gaan.

De categorie livemuziek was meteen aan de beurt en toen bleek dat wij het hoogst gescoord hadden als band." Ondanks dat ze er niet helemaal op hadden gerekend, ze waren zelfs een beetje underdressed, had zangeres Manon toch een speech voorbereid. Want stel dát Run4Cover op het podium zou belanden, wilde zij in elk geval goed voor de dag komen. "Ik was echt onder de indruk van haar speech, ze had er heel veel titels van de nummers die we vaak zingen in verwerkt. Dus gelukkig stonden we niet met een mond vol tanden op het podium, zoals sommige andere winnaars", aldus Boon. "Tussen de andere deelnemers zaten veel bedrijven die graag wilden winnen, waaronder ook professionele bands. Dan is het helemaal leuk als je wint met een band waarin we niet voor ons beroep maar voor ons plezier spelen." Extra trots is Boon dat het een publieksprijs is. "Doordat er zoveel op ons gestemd is, blijkt dat we echt gewaardeerd worden en daar doen we het uiteindelijk voor."

Uit de krant